Overvejelser før køb af ny hjemmeside | VietDan Web Overvejelser før køb af ny hjemmeside | VietDan Web

Overvejelser før køb af ny hjemmeside

Stil spørgsmål til din hjemmeside partner

Når du skal have en ny hjemmeside er der nogle overvejelser du skal gøre dig inden du vælger udvikler/designer til opgaven. En hjemmeside er ikke bare en hjemmeside. Der er nogle vigtige ting du skal overveje når du skal have lavet en ny hjemmeside. Herunder har vi samlet 7 ting du skal tænke over når du skal finde en udvikler til din nye hjemmeside.

Simpel eller kompleks hjemmeside

Hvilken type hjemmeside ønsker du? Har du brug for en simpel hjemmeside med 1 side, hvor al information er samlet. En kompleks hjemmeside kan være alt fra en webshop med betalingsløsning til en mere simpel hjemmeside med flere hundrede undersider.

Føler du dig tryg og i gode hønder

Når du indleder samtaler med forskellige webbureauer, så sørg for at du vælger en du føler dig tryg ved, en du har en god kemi med, og hvor du føler dig i gode hænder, og en som lytter til dine ønsker og behov. Er det en sælger der presser lidt for hårdt på for at få ordren, er det måske ikke den rigtige samarbejdspartner.

Budget og pris på hjemmesiden

Du skal gøre dig tanker om hvor mange penge du har til at få lavet din hjemmeside. Nogle gange men ikke altid er der sammenhæng mellem pris og kvalitet. Du kan sagtens købe en dyr løsning som ikke lever op til meget simple krav og forventninger. Du kan også købe en billig løsning der faktisk giver dig alt det du kan forvente og som kan opfylde alle dine ønsker.

Valg af CMS - nem redigering af indhold på hjemmesiden

Der findes mange forskellige CMS løsninger på markedet, og nogle er bedre og nemmere end andre at arbejde med. Drupal, Joomla, Bricksite, Typo3, Wix og så endelig WordPress som vi anbefaler. Wordpress er det mest udbredte og mest fleksible løsning med mange forskellige plugins og temaer. Hos VietDan Web arbejder vi med, og anbefaler WordPress.

Ejer eller lejer af din hjemmeside

Når du skal vælge udbyder eller udvikler af din nye hjemmeside, skal du være meget opmærksom på om du, når hjemmeside er færdig, faktisk tilhøre dig, eller om de beholder rettighederne. Inden du siger ja tak, og vælger udbyder, skal du sikre dig at du kan flytte hele din hjemmeside med indhold, hvis du ønsker det på et tidspunkt.

Gør din side sikker med HTTPS/SSL

Du skal sikre dig at der bliver installeret et SSL certifikat på din hjemmeside. SSL eller HTTPS er en sikkerhed på din hjemmeside, som gør dine besøgende trygge og du viser både dem og Google at du tager sikkerhed seriøst. Det vil samtidig også give dig en bedre ranking på Google.

Krav og ønsker til hjemmesiden

Du har helt sikkert nogle ønsker og krav til din hjemmesiden. Ønsker kan være mht. hvilke farver der skal være på hjemmesiden, antal sider på hjemmesiden, hvordan siden skal være bygge op med tekst, bilelder, video, kontaktformular mv. Det kan også være du ønsker din side på flere sprog, her skal du også tænke over hvad der er mest optimalt, om det er et .dk eller feks .com domæne. Andre muligheder er også domæne.dk/en/ eller en.domæne.dk. Der er nogle krav som du skal stille til til din udvikler, eller det system du vælger at bruge, hvis du selv vil bygge din hjemmeside. Nogle af de vigtigste er nævnt her i artiklen.


Tilmeld vores nyhedsbrev her

Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage ved at afmelde dig nyhedsbrevet.